Doorgaan naar hoofdcontent

BEKKENBODEM

De bekkenbodem is een onderdeel van het lichaam die in veel gevallen genegeerd wordt. Dit komt omdat we er of verlegen over zijn of helemaal niets van af weten. Vooral bij mannen is dit onderdeel algeheel onbekend terrein. Dit terwijl we de bekkenbodem heel hard nodig hebben om goed door het leven te kunnen gaan.


Als de bekkenbodem niet sterk is, kan o.a incontinentie en verzakking ontstaan, bij vrouwen maar ook bij mannen waardoor we flink gehinderd worden in dagelijkse activiteiten en zelfverzekerdheid. Dit is geen fijne ervaring. Je lichaam functioneert niet optimaal en bied niet de kwaliteiten die het zou kunnen hebben.


"Ik kan niet springen want dan moet ik plassen!"


Klinkt dit bekend? Als het gaat om een oplossing voor dit veel voorkomende probleem, dient de bekkenbodem flink aangepakt te worden door middel van specifieke trainings methode. Belangrijk is om te vertellen dat een groot aantal vrouwen dit een moeilijke oefening vind. Dit omdat het een lichaam's deel is die ver verborgen zit, privé word beschouwd en nauwelijks bewust word gebruikt. In mijn ervaring worden vrouwen snel gehinderd door verlegenheid en schaamte.






"Baan geen pad om je angsten heen, de enige weg is er dwars doorheen. "

Patric Mandus


Laat je niet leiden door onzekerheid. Ik heb genoeg gehoord en ervaren dat vrouwen de specifieke training opgeven, doordat de oefeningen iets wat buiten hun comfort zone ligt. Laat dit niet gebeuren dames. Je kunt het oplossen door deze technieken toe te passen.


De bekkenbodem staat nauw verbonden met de core en horen daarom ook samen getraind te worden. Dit proces kost tijd en vereist daarbij ook een interne connectie die je alleen zelf kun leggen om de bekkenbodem te bereiken. In mijn e-book ga ik hier verder op door en leg ik uit hoe die interne connectie word gemaakt. 


de voordelen van een sterke (core) en bekkenbodem zijn:


  • Zelfverzekerdheid
  • Vrijuit bewegen
  • Goede sex
  • Verbeterde houding
  • Verbeterde lage rugklachten
  • verbeterde biomechanische beweging


Wees niet bang voor je lichaam en verlaat je comfort zone zo af en toe om dit veel voorkomende probleem voorgoed op te lossen. streef naar een sterk en gezond lichaam.


Voor meer informatie over het trainen van de bekkenbodem, laat het me weten door te reageren of contact op te nemen. 

www.personallifestylegym.nl


Reacties

Populaire posts van deze blog

TRAINING M.B.T. BEKKENBODEMVERZAKKING

De bekkenbodem is een complex netwerk van spieren die organen in het bekken op hun plek houden. Tijdens het tweede en derde trimester van de zwangerschap kunnen deze spieren verzwakt raken en kan er verzakking ontstaan. Ook op latere leeftijd kan bij mannen en vrouwen ook verzakking ontstaan. Dit hoeft dus niet altijd door zwangerschap veroorzaakt te worden.  In mijn Zwangerschapstraining geef ik oefeningen om het risico van dit probleem zo veel mogelijk te verkleinen en een eventuele verzakking te voorkomen. Trainen met een verzakking na de zwangerschap moet aangepast worden om te zorgen dat symptomen verlichten in combinatie van het versterken van de bekkenbodem. Hier zijn een aantal dingen op een rijtje met ogen op training en verzakking.  Verzakking is waar één of meerdere organen in het bekken van hun plek naar beneden zakken door druk, beklemming of beschadiging die meestal tijdens de zwangerschap ontstaat. Verzakking kan in verschillende vormen en graden voor komen. De graad van

GEWICHTS TOENAMEN TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

De toename in gewicht is een belangrijk onderwerp voor zwangere vrouwen. De meeste vrouwen zullen minder energie besteden aan hun voeding. Nu zij toch aan zullen komen en genoeg binnen moeten krijgen, ondanks mogelijke misselijkheid, zal de prioriteit hier niet snel voorop staan. Andere vrouwen vinden dit wel belangrijk maar er is nog steeds veel verwarring over.  De energielevels veranderen doordat het lichaam druk bezig is met alle ontwikkelingen. De hormonen hebben een effect op het hongergevoel en er kan een verlangen ontstaan naar producten die normaal niet zo snel gegeten worden.  Richtlijnen als het gaat om gewichtstoename tijdens de zwangerschap.  Als een vrouw een laag vetpercentage of onder gewicht is dan zal ze een maximum van 11/15 kg aankomen tijdens de zwangerschap. Niet meer of minder.  Als een vrouw overgewicht heeft dan is 6/11 kg toename in gewicht genoeg. Meer dan dit is niet nodig of zelfs ongezond voor zowel moeder als baby.  Als een vrouw kleiner is dan 1.50 mtr i

TRAINEN TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

Trainen tijdens de zwangerschap is bijna altijd goed. Ten opzichte van 20 jaar geleden is het onderzoek van training tijdens de zwangerschap flink gevorderd. Het is uitgewezen dat training altijd benificieel is als je zwanger wil worden, bent of bent geweest. Het zorgt voor een goed balans in je lichaam, die soepel en sterk is, waardoor de kans op ongezondheid of moeilijkheden voor jou en je baby verminderd worden. De meest gestelde vraag aan mij is; "wat mag ik wel of niet doen als ik zwanger ben?" Het antwoord is meestal, bijna alles op èèn of twee dingen na, afhankelijk van je persoonlijke situatie en gezondheid. Deze dingen bestaan voornamelijk uit bewegingen die de baby kunnen belasten, houdingen en bewegingen die de bloed circulatie in het lichaam verminderen en de belasting of overtraining van bepaalde sporten. Wat je niet weet is dat je tijdens de zwangerschap nog veel meer kunt doen dan dat je ooit hebt gedaan. Er zijn zo veel dingen die veranderen in je lichaam, waa